Slovenec, najslavnejši kanadski tat

Foto: Žurnal24 Igor Kenk (Foto: Toronto Star)
Igor Kenk, nekdanji slovenski policist, je v Kanadi znan kot najhujši tat koles v zgodovini države.
Oglej si celoten članek

Kenka je sodišče v Torontu pred nekaj dnevi obsodilo na 30 mesecev zaporne kazni zaradi kraje koles in posedovanja mamil. Kolesa je popravljal in nato preprodajal naprej v svoji trgovini z rabljenimi kolesi.

50-letni Kenk je dejanja priznal, zato je bila tudi kazen milejša, kot bi bila sicer. Velik del kazni je odsedel že v priporu.

Kenka so aretirali že julija lani, potem ko je policija dolgo časa iskala, kdo stoji za velikim številom ukradenih koles v tem največjem kanadskem mestu. Zato so po ulicah nastavili kolesa in nato v zasedah čakali na veletatu. Kenka so aretirali, ko je s pajdašico – svojo partnerico – z verige ravnokar "osvobodil" dve kolesi.

Statistika po aretaciji močno padla
Policija je nato po raznih garažah in skladiščih po vsem Torontu našla kar 2.865 koles. Njegova trgovina je bila tako zapolnjena z njimi, da so jih morali z gornjih nadstropij spuščati s pomočjo vrvi, poroča Guardian.

Kasneje je policiji uspelo najti okoli 600 lastnikov. Odkar je Kenk v zaporu, je število kraj koles v Torontu padla kar za 17 odstotkov.

Kenk je zaradi svojega početja postal zelo znan, po njem bodo posneli celo dokumentarec. Kenk naj bi sicer kolesa "zbiral" zato, da bi jih lahko preprodajal za kruh, ko bo prišel konec sveta. Kenk sicer nima kanadskega državljanstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.