Slovenec na Dunaju z dronom ogrozil policijski helikopter

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Avstrijski policijski helikopter se je v soboto okoli 17.30 znašel v težavah zaradi drona, ki ga je upravljal 41-letni Slovenec.
Oglej si celoten članek

Avstrijska policija je sporočila, da je zaradi nespametnega ravnanja včeraj v dunajskem okrožju Meidling na višini 200 metrov skoraj prišlo do trčenja med policijskim helikopterjem in dronom. Na srečo se je pilotu helikopterja v zadnjem trenutku uspelo izogniti trčenju blizu parka Schönbrunn.

Foto: LPD Wien Dron, ki je ogrozil avstrijski policijski helikopter Pilot je - kot dunajski policisti izpostavili v sporočilu za javnost - videl, da je lastnik dron spustil na parkirišču Gaßmannstrasse, ga pospravil v avto in skušal pobegniti. Policisti so ga izsledili in ustavili nekaj kilometrov od kraja incidenta. Enainštiridesetletnik je policistom dejal, da je želel dron le "preizkusiti". Ko je videl helikopter, pa je tako ali tako nameraval. Policistom je 41-letnik, ki bodo obdolžili povzročanja nevarnosti v zračnem prostoru, povedal še, da ni vedel, da lahko s svojim dronom povzroči nevarnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.