Slovenci vozimo najbolj hitro

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Najhujši so Slovenci, pravita prometna policista, ki po Istrskem ipsilonu s civilnim avtomobilom lovita prehitre voznike.
Oglej si celoten članek

Na istrskih cestah Slovenci pogosto kršijo hitrostne predpise, v reportaži Glasa Istre o lovljenju hitrih voznikov s pomočjo sistema Traffic vision (ekvivalent Providi slovenske policije) dejal Kristijan Grgorović.

V neoznačenem mercedesu razreda C s kolegom Ivanom Martanom prežita na voznike, ki se ne držijo omejitve 110 km/h na istrski hitri cesti. Nizozemci, Skandinavci, Nemci in Avstrijci so kulturni vozniki in se razen redkih izjem držijo hrvaških predpisov. Povsem drugače je s Slovenci, se strinjata. "Mudi se mi k zdravniku," je po njunih izkušnjah najbolj pogost izgovor za prekoračitev. Eden od dirkačev se je iz težav vlekel kar s svojo soprogo: "Žena ima visoko temepraturo in se mi mudi v Slovenijo k zdravniku."

Med tistimi, ki so stopili na plin prek vseh meja, je bil pred kratkim Slovenec s tunirano kio proceed, saj mu je sistem nameril hitrost kar 240 km/h. Njegov izgovor? Poklicala ga je mati in mu dejala, da se žar že hladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.