Slona pred mrazom rešili z vodko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Cirkuška slona v ruski regiji Novosibirsk ogrevali z vodko.
Oglej si celoten članek

Ruske oblasti so sporočile, da so z vodko pred sibirskim mrazom rešile dva slona. Po poročanju ruskih medijev so živali ogreli z vodko, zmešano s toplo vodo. "Začela sta rjoveti kot v divjini. Morda sta bila srečna," je za rusko tiskovno agencijo RIA Novosti dejal eden od prisotnih. Slona sta nato okrevala v garaži lokalne srednje šole, kamor so jih s tovornjakom prepeljali v spremstvu policije.

Živali, stari 45 in 48 let sta se v mrzli ruski regiji Novosibirsk pri -40 stopinjah znašle med turnejo poljskih cirkusantov.

Tako kot pri ljudeh alkohol tudi pri živalih sproži občutek toplote, vendar lahko pri človeku pod vplivom alkohola, ker mraza ne čuti, hitreje pride do podhladitve.

Proti nastopom v cirkusih

Nevladne organizacije, ki se borijo proti mučenju živali, ostro nasprotujejo nastopanju živali v cirkusih, saj njihova priprava na nastope pogosto vsebuje dolgo dobo mučenja in učenja, ki ga spremlja uporaba raznih vrst mučilnega orodja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.