Sirski režim naj bi uporabil sarin

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriški obveščevalci ugotovili uporabo kemijskega orožja "v manjšem obsegu".
Oglej si celoten članek

Ameriške obveščevalne službe imajo dokaj zanesljive informacije, da je režim sirskega predsednika Bašarja al Asada v boju proti upornikom uporabil kemično orožje, je dejal ameriški obrambni minister Chuck Hagel. Šlo naj bi sicer za uporabo tega orožja "v manjšem obsegu".

ZDA niso mogle določiti izvora kemičnega orožja. "Verjamemo pa, da bi kakršna koli uporaba kemičnega orožja v Siriji zelo verjetno izvirala s strani Asadovega režima," je pojasnil Hagel. Sirski režim naj bi uporabljal sarin.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.