Severna Koreja na pomoč Rusiji, v Ukrajino napotili več kot 10 tisoč vojakov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Severna Koreja je z napotitvijo dodatnih 1500 vojakov podvojila število pripadnikov oboroženih sil v Rusiji, so danes sporočili južnokorejski obveščevalci. Šlo naj bi za del skupno 10.000 vojakov, kolikor jih po navedbah Južne Koreje Pjongjang namerava poslati v Ukrajino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Južnokorejska obveščevalna služba je pristojnemu parlamentarnemu odboru na današnjem brifingu sporočila, da je severna soseda v Rusijo poslala dodatnih 1500 mož, ki so se priključili enakemu številu vojakov, ki so že tam.

Seul in Kijev sta v preteklih dneh opozorila na domnevne načrte Pjongjanga, da v pomoč ruskim silam v Ukrajino napoti okoli 10.000 pripadnikov lastnih sil. Namestitev naj bi bila dokončana do decembra, še navaja AFP.

Severna Koreja in Rusija teh navedb nista komentirali, ukrajinska obveščevalna služba pa je danes podala izjavo, v kateri severnokorejske vojake poziva, naj se v primeru napotitve na fronto predajo.

Zaradi vse glasnejših opozoril iz Seula je nemška vlada danes na pogovor poklicala predstavnika Severne Koreje v Nemčiji. Zunanje ministrstvo je ob tem zapisalo, da severnokorejska podpora Rusiji neposredno ogroža mir v Evropi. V objavi na omrežju X so posvarili, da bi vsakršna napotitev severnokorejskih vojakov v Ukrajino pomenila kršitev mednarodnega prava.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 15:38 23. Oktober 2024.

    Nad Kijev bi morali Rusi poslati eno vodikovo bombo, da bi počistila ukronaci golazen!

  • 15:26 23. Oktober 2024.

    Ne pozabimo na paravojaške skupine Wagner in Black Water ....

  • 15:14 23. Oktober 2024.

    Sprani možgani in ovce, ki so pripravljene služiti bedakom na oblasti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.