Še sreča, da je bil varovan

Foto: Žurnal24 (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Plezanje po najvišji turški stolpnici v Istanbulu bi se lahko za francoskega ekstremnega plezalca Alain Roberta končalo tragično. Na srečo ga je pri padcu varovala plezalna vrv.
Oglej si celoten članek

Med plezanjem po 261 metrov visoki stolpnici mu je namreč zdrsnilo (oglejte si v videoposnetku – vir: Youtube).

Kot je dejal po koncu podviga, mu je zdrsnilo pri zadnjih 15 metrih zgradbe. Po njegovih besedah je bilo krivo nekakšno olje, ki je bilo v reži med steklenimi okni. 

Kljub temu je "človek pajek", kot ga nekateri imenujejo, nadaljeval s plezanjem. Stolpnico je na koncu preplezal v eni uri in 50 minutah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.