Še en politik plagiator?

Foto: Žurnal24 Hahn je očitke o plagiatu danes zavrnil kot neutemeljene ter jih označil za poli
Avstrijci so "razkrinkali" še enega politika plagiatorja. Komisar za regionalni razvoj Johannes Hahn naj bi prepisoval v svojem doktoratu.
Oglej si celoten članek

Bivši avstrijski minister za znanost, veljak avstrijske ljudske stranke in sedanji evropski komisar za regionalni razvoj Johannes Hahn je prepisoval v svojem doktoratu. Po trditvah Petra Pilza iz Zelenih je prepisal skoraj petino svoje doktorske disertacije.

Do rezultatov so Zeleni prišli s pomočjo "lovca na plagiate" Stefana Webra. Nedovoljene plagiate so odkrili praktično na vsaki četrti strani od skupno 254 strani obsegajoče doktorske disertacije z naslovom Perspektive filozofije danes – predstavitev na primeru mesta, ki jo je Hahn zagovarjal leta 1987, skupno kar 76 primerov na 64 straneh.

V 68 primerih je Hahn priredil besedilo in ni mogoče govoriti o tem, da je pozabil navesti vir, meni Pilz in dodaja, da gre za manipulacijo.

Zeleni upajo, da bo Hahna doletela enaka usoda kot nemškega obrambnega ministra Karla-Theodorja zu Guttenberga. Spomnimo, zu Guttenberg je po odkritju, da je v doktoratu prepisoval, odstopil.

Hahn je očitke o plagiatu danes zavrnil kot neutemeljene in jih označil za politično motivirane. Opozoril je tudi na strokovno mnenje univerze v Zürichu iz leta 2007, kjer so ocenili, da njegova disertacija ni plagiat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.