Sanaderja vrnili Hrvaški

Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško. Foto: Pixsell Sanader prispel na Hrvaško.
Predor Karavanke je bil zaradi prevoza nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja zaprt za ves promet. Sanader okoli 21.30 prispel na Hrvaško. Bival bo v ženskem oddelku zapora v Remetinecu.
Oglej si celoten članek

Avstrijske oblasti so Sanaderja slovenskim oblastem predale okoli 20.30, po pisanju 24ur se je predaja zgodila v samem predoru Karavanke, zaradi česar je bil slednji za ves promet zaprt nekaj minut.

Nato je nekdanji hrvaški premier v spremstvu slovenske policije pot nadaljeval proti mejnemu prehodu Obrežje. Okoli 21.30 so ga slovenski policisti predali hrvaškim. V Zagreb pa je prispel okoli 22. ure.

Sedem mesecev v priporu v Avstriji

Kot je znano, je Sanader v priporu v Salzburgu že sedem mesecev. Po prihodu na Hrvaško so ga prepeljali v Remetinec, še poroča Dnevnik.hr in dodaja, da bo tam v priporu mesec dni.

Imel bo 9 kvadratnih metrov veliko celico, iz varnostnih razlogov pa naj bi ga namestili v ženski oddelek. Obiske bo lahko sprejemal šestkrat mesečno. Koga bo lahko videl, pa bo odločil sodnik.

S hrvaškega pravosodnega ministrstva so zaenkrat javili le, da gre pri izročitvi za tehnično vprašanje, ki ga bosta urejala Interpol ter policija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:28 19. Julij 2011.

    Za posebne prevoze (varovan konvoj) navadni predpisi ne veljajo. Itak se morajo vsi ustavit, ce gre konvoj mimo - tudi …

  • 09:57 19. Julij 2011.

    Avstrijske oblasti so Sanaderja slovenskim oblastem predale okoli 20.30, po pisanju 24ur se je predaja zgodila v samem predoru Karavanke, …

  • 06:35 19. Julij 2011.

    In zarad te šahovske barabe je bil zaprt ves promet skoz Karavanke,svašta?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.