Sanader prekinil kampanjo

Foto: Žurnal24 02112007_ivo_sanader_hrvaska_t
Predvolilno kampanjo predsednika HDZ in hrvaškega premierja Iva Sanaderja je začasno prekinila smrt njegovega očeta Anteja. Premier Janša je ob tem že izrekel sožalje.
Oglej si celoten članek

Ivo Sanader © Arhiv 24sata

 
Intenzivno predvolilno kampanjo predsednika Hrvaška demokratske skupnosti (HDZ) in hrvaškega premierja Iva Sanaderja je začasno prekinila smrt njegovega očeta Anteja. Sanader je novico o smrti svojega očeta prejel v sredo zvečer, ko se je vračal s predvolilnega zborovanja na Reki. Kot so potrdili v HDZ, se bo v kampanjo spet vrnil v torek, le pet dni pred parlamentarnimi volitvami.

Tiskovni predstavnik hrvaške vlade Ratko Maček je izjavil, da bo Ivo Sanader danes odpotoval v Split, pogreb njegovega očeta pa je napovedan za soboto. "Na predsednika vlade Sanaderja je v minulih dneh pritiskalo zdravstveno stanje njegovega očeta", je izjavil Maček.

Čeprav je bilo stanje njegova očeta slabo že nekaj časa in je zadnja dva tedna preživel v bolnišnici, je predsednik HDZ vodil predvolilno kampanjo profesionalno, je ocenil Večernji list na svoji spletni strani.

Ante Sanader je preminil v sredo zvečer po 20. uri v splitski bolnišnici zaradi raka, so še poročali hrvaški mediji. Slovenski premier Janez Janša je Sanaderju ob smrti očeta že poslal pismo z izrazi sožalja, piše na spletni strani predsednika slovenske vlade.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.