Sanader, glavni mafijec?

Foto: Žurnal24 Ivo Sanader (Foto: BOBO)
Lov na Sanaderja odprt. Vpleten v najmanj pet afer, v katerih so se obračale velike vsote.
Oglej si celoten članek

Kako smo danes na Hrvaškem in v Sloveniji lovili Sanaderja, si preberite v tem članku.

Hrvaško državno tožilstvo naj bi ga sumilo združevanja z namenom izvajanja kaznivih dejanj in zlorabe položaja. Vrnitev na politični parket mu je prinesla zaščito v obliki poslanske imunitete. Te od danes nima več.

 

Afera Fimi-media
Nekdanji premier naj bi bil na čelu hobotnice, ki naj bi skrbela za odtekanje denarja iz državnih podjetij in ministrstev preko podjetja Fimi-media. V tem primeru naj bi bilo do zdaj 13 osumljenih, tudi vidni član HDZ-ja in nekdanji direktor carine Mladen Baršić.

Afera HEP (Hrvaško elektrogospodarstvo)
S hrvaško elektroenergetsko družbo HEP naj bi bile povezane številne nepravilnosti. Prihajalo naj bi do preprodaje električne energije, dogovarjanja o prevzemanju poslov, podkupovanja, nezakonitega popusta za prodajo elektrike, fiktivnega zaposlovanja – vse to po naročilu Sanaderja, piše hrvaški portal index.hr.

HEP naj bi tudi nezakonito kreditiral podjetje Doki. Njegov lastnik je Sanaderjev prijatelj Robert Ježić, ki so ga danes aretirali v Zagrebu.

Afera HAC (Hrvaške avtoceste)
Sanader se omenja tudi v zvezi s to afero. Tudi tu gre za sumljive denarne tokove. Iz HAC-a naj bi se državni denar stekal na račun podjetja Skladgradnje, ki naj bi tako imela podobno funkcijo kot Fimi-media.

Afera Črni fondi
Črni fondi so tabu tema hrvaške politike. Nekdaj Sanaderjeva stranka HDZ naj bi se preko teh fondov financirala večji del svojega obstoja. Sanader naj bi s tem denarjem kupoval koalicijske partnerje, novinarje in urednike, še piše index.hr.

Afera Hypo Banka
Sanaderja v povezavi so to afero obtožujejo, da je v zameno za odobritev kredita enemu od hrvaških tajkunov dobil visoko provizijo. Znašala naj bi več sto tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.