S šolskim kosilom se je zastrupilo 90 učencev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zastrupljeni učenci obiskujejo različne osnovne šole, ki jih s hrano oskrbuje isto podjetje. V bolnišnici vlada kaos, saj ležijo po hodnikih, bruhajo in so vidno izčrpani.
Oglej si celoten članek

Zdravniško pomoč je moralo poiskati 90 učencev šestih beograjskih šol, ki jih s kosilom oskrbuje isto podjetje. Vsi so jedli juho, špagete bolognese in jabolko, poroča srbski Blic.

Kosilo je prav tako jedel ravnatelj ene izmed osnovnih šol in je prav tako zbolel.

Kosilo so učenci od prvega do četrtega razreda včeraj imeli okoli dvanajste ure, težave pa so se pojavile že dve uri kasneje. Začeli so bruhati, imali so drisko, vsem je bilo slabo. Takoj so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so jih vsaj deset zadržali.

Vzorce hrane je že prevzel mestni zavod za javno zdravstvo, ki bo ugotavljal, zakaj je prišlo do zastrupitve. Po prvih podatkih naj bi salmonelo že izklučili.

Podjetje s prehrano sicer oskrbuje še petnajst beograjskih šol. Na enajstih zastupitev niso opazili, na štirih pa še preverjajo, ali je učencem slabo. Do nadaljnega podjetje ne sme več dobavljati hrane, dokler se ne ugotovi vzrok za nastalo situacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.