Ruski mediji: v eksploziji avta umrla hči arhitekta vojne v Ukrajini

Foto: Twiter
Foto: Twiter
Darja Dugina, hči vplivnega ruskega filozofa Aleksandra Dugina, je umrla v soboto. Avto, ki ga je vozila, je bil last njenega očeta, zato se domneva, da je bil on prava tarča napada.
Oglej si celoten članek

Ko je Dugina zapeljala na avtocesto v bližini kraja Bolšije Vjazemi, je prišlo do eksplozije, avto se je takoj vnel, zaradi velike hitrosti ga je odneslo na nasprotno stran ceste, je za rusko tiskovno agencijo TASS dejal Andrej Krasnov, predsednik gibanja Ruski horizont.

Krasnov je za TASS povedal še, da je pokojno osebno poznal in da avtomobil, ki ga je vozila, pripada njenemu očetu, zato je prepričan, da je bil on ali oba skupaj prava tarča napada.

Ruski medij 112 poroča, da naj bi se z dogodka vračala z istim avtomobilom, a se je nato oče odločil, da bo šel z drugim prevozom.

Očividci so povedali, da so razbitine razmetane po vsej cesti in da je bil avto v plamenih, še preden se je zaletel v ogrado.

Darja Dugina je bila rojena leta 1992 in je v Moskvi študirala filozofijo. Njen oče je ideolog, ki se mu pripisuje velik vpliv na Putina, pogosto se ga označuje kot Putinovi možgani ali kot arhitekt ruske invazije na Ukrajino.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 21:22 21. Avgust 2022.

    Je pa nastradala hčerka, ki je pri tej vojni verjetno ni imela nič.

  • 15:23 21. Avgust 2022.

    Morda pa se Rusi poslužujejo nemške taktike za začetek 2, SV, ko so napadli svojo radijsko postajo v poljskem imenu. …

  • MS
    13:52 21. Avgust 2022.

    Nekdanja glavna tožilka haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Carla Del Ponte je ruskega predsednika Vladimirja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.