Ruski bič pustoši po Nemčiji in Rusiji

Foto: EPA sneg Rusija Foto: EPA sneg Nemčija Foto: EPA sneg Nemčija Foto: EPA sneg Nemčija Foto: EPA sneg Nemčija
Nemčijo zajelo močno sneženje, ki je povzročilo kaos. Nič bolje ni v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Nemčija se že nekaj dni pripravlja na prihod hladne fronte iz vzhodne Evrope, ki so jo poimenovali "ruski bič". Kljub dobri pripravljenosti pa je na cestah nastal kaos. V bližini meje s Češko so zaradi snega in podrtih dreves do 14. ure zabeležili več kot 114 nesreč.

Podobne razmere beležijo v Moskvi, kjer vse miruje. Na cestah so večkilometrske kolone. S snežnim kaosom se spopada kar 12 tisoč plugov. "Takšnega stanja v Moskvi ni bilo že najmanj 50 let," je povedal podžupan ruske prestolnice, ki naj bi jo jutri čakala že nova pošiljka snega. Zapadlo naj bi ga 55 centimetrov.

Na Krvavcu že sneži

Tudi v Sloveniji naj bi jutri dočakali sneg. Ponoči bo občasno deževalo, meja sneženja bo na okoli 800 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo zvečer začela pihati zmerna burja.
Jutri bo oblačno s padavinami. Tudi ponekod po nižinah bo občasno snežilo. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj. V soboto bo pretežno oblačno in povečini suho, burja bo nekoliko oslabela. V nedeljo bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.