Ruske sile napadle, sirene tulile več kot pet ur

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusija je ponoči iz zraka znova napadla Ukrajino. V Harkovu je raketa zadela petnadstropni stanovanjski blok, pri čemer je bilo poškodovanih najmanj deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Zračna obramba v Kijevu je medtem sestrelila še 15 ruskih brezpilotnikov. Pred tem so bile v ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda v sredo ubite najmanj tri osebe.

V ukrajinski prestolnici je opozorilo pred nevarnostjo napada iz zraka trajalo več kot pet ur, pristojni pa so sporočili, da so nad in v okolici Kijeva sestrelili okoli 15 dronov, piše ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Iščejo preživele

V Harkovu po napadu z vodeno raketo medtem še poteka iskanje za preživelimi stanovalci bloka. Na napad se je že odzval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ob tem zaveznice znova pozval k dobavi pomoči, da bi lahko Ukrajina ustavila tovrstne napade.

Harkov, ki se nahaja nedaleč od meje z Rusijo, je od začetka vojne redno tarča obstreljevanja. Mesto je pred rusko invazijo štelo okoli 1,4 milijona prebivalcev.

V bližnjem Belgorodu v Rusiji, ki ga po drugi strani redno napada ukrajinska vojska, pa je bilo v sredinem obstreljevanju poleg treh ubitih ranjenih še najmanj 27 ljudi. Kot navaja ruska tiskovna agencija Tass, je bila v obmejnih regijah znova dejavna tudi zračna obramba.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • MS
    10:45 3. Oktober 2024.

    Medtem ko Rusija vlaga vse več sredstev v spopade v Ukrajini, ne more zadostno ščititi svojih dolgih mej drugje. In …

  • 10:33 3. Oktober 2024.

    Neh ruskih lopat bi moglo že davno davno nazaj zmanjkat, a še kar letijo in to praktično vsakodnevno. 🤷

  • Syn
    10:25 3. Oktober 2024.

    ..in še bodo tulile. Vse dokler ne pade ta naci režim, z diktatorjem Zelenskim na čelu. .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.