Ruska sabotaža?

Foto: Shutterstock Slika je simbolična.
Foto: Shutterstock Slika je simbolična.
V vojaškem skladišču na vzhodu Ukrajine gori. Z ognjem se bori 1200 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Zaradi požara so oblasti odredile evakuacijo v radiju 50 kilometrov, ravno tako so prepovedali letalski promet na tem območju. Zaradi požara je svoje domove že zapustilo okrog 20 tisoč ljudi z območja. Iz skladišča se sliši niz eksplozij.

Svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Zorjan Škrinjar trdi, da gre za rusko sabotažo. O smrtnih žrtvah ali poškodovanih v požaru za zdaj ne poročajo.

Kot piše na spletni strani oblasti Viniške regije, je požar izbruhnil v času velike protiteroristične vojaške vaje na območju. Ali sta dogodka povezana, ni jasno.

V skladišču v Vinici je sicer shranjenih okoli 188.000 ton streliva, med drugim tudi rakete za raketomete, je poročala STA.

Marca je v požaru v skladišču streliva v ukrajinskem kraju Balaklija v regiji Harkov ob meji z Rusijo umrlo več ljudi. Tudi takrat so ukrajinske oblasti ocenile, da je bil požar, ki so ga gasili več dni, posledica sabotaže.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:14 27. September 2017.

    Super, Porošenkove fašiste so prikrajšali za še kakšno ubito žrtev in jim zmanjšali sredstva za genocid in represijo katero so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.