Rusija načrtovala atentat na nemškega direktorja

Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger
Ameriška obveščevalna služba je v začetku leta odkrila, da Moskva načrtuje umor Armina Pappergerja, izvršnega direktorja nemškega podjetja Rheinmetall, ki za Ukrajino proizvaja topniške izstrelke in vojaška vozila, je v četrtek poročala televizija CNN.
Oglej si celoten članek

V Berlinu so potrdili, da so jih ameriški partnerji obvestili o domnevnem načrtu za umor Pappergerja, ki naj bi bil le ena v vrsti zarot ruske vlade za umor vodilnih v evropski obrambni industriji.

Rusija naj bi sicer v prizadevanjih po zaustavitvi dotoka zahodnega orožja v Ukrajino že dalj časa izvajala sabotažne dejavnosti po Evropi, večinoma prek posrednikov. Šlo naj bi za širok spekter dejanj, od požigov skladišč, povezanih z orožarsko industrijo, do drobnih vandalizmov. Cilj naj bi bil tudi omajati javno podporo Kijevu.

Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger

Ameriški svet za nacionalno varnost navedb o obstoju zarote ni komentiral, je pa njegova tiskovna predstavnica Adrienne Watson potrdila, da Washington "vse intenzivnejšo rusko subverzivno kampanjo" jemlje resno in jo podrobno spremlja, tudi v sodelovanju z zaveznicami v Natu.

Koncern Rheinmetall je sicer največji in najuspešnejši nemški proizvajalec 155-milimetrskih izstrelkov, ki veljajo za ključne v vojni v Ukrajini. Podjetje bo v prihodnjih tednih v Ukrajini odprlo tovarno oklepnih vozil, kar je po besedah enega od obveščevalnih virov, na katere se sklicuje CNN, za Rusijo zelo zaskrbljujoče.

Foto: Epa Rheinmetall Armin Papperger

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:42 12. Julij 2024.

    Putler steguje svoje kremplje po EU!

  • 16:48 12. Julij 2024.

    Rusofilčki verjamejo še samo morilskemu Putlerju. Vsaka njegova laž je za njih sveta resnica in vsaka resnica zahoda, je za …

  • 16:18 12. Julij 2024.

    Tole futranje z informacijami že meji na pogovore najstnikov med 10-12 let, ki imajo bujno domišljijo in si delijo ''grozne'' …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.