Romney beži pred ostalimi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji guverner ameriške zvezne države Massachusetts Mitt Romney računa, da bo po torkovih volitvah v zveznih državah Wisconsin in Maryland ter prestolnici Washington zanesljivo na poti, da postane predsedniški kandidat republikanske stranke.
Oglej si celoten članek

Da se podaljšana tekma za kandidata, ki se bo 6. novembra na splošnih volitvah pomeril z demokratom Barackom Obamo, bliža koncu, dokazuje nekaj dogodkov minulega tedna, po katerih se je nekdanji guverner utrdil na položaju vodilnega.

Romneyja so med drugim podprli nekdanji predsednik ZDA George Bush starejši, zvezni senator s Floride Marco Rubio in zvezni kongresnik iz Wisconsina Paul Ryan, ki spadata med vzhajajoče zvezde republikanske politike.

Gingrichu zmanjkuje denarja

Kampanja nekdanjega predsednika predstavniškega doma zveznega kongresa Newta Gingricha iz Georgie počasi razpada zaradi pomanjkanja denarja in podpore med volivci. Gingrich je odpustil tretjino osebja volilnega štaba.

Tudi odločni podporniki zveznega kongresnika iz Teksasa Rona Paula se začenjajo zavedati, da njihov kandidat nima nobenih možnosti za osvojitev nominacije.

Pa tudi Romneyju najbolj nevaren nasprotnik, nekdanji zvezni senator iz Pensilvanije Rick Santorum, je dal nekaj pomirjujočih izjav. Med drugim je dejal, da bi sprejel tudi podpredsedniško kandidaturo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.