Režiser se je Hollandu zaletel v vrata

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoski gledališki režiser italijanskega rodu Attilio Maggiulli se je v četrtek z avtomobilom zaletel v ena izmed vrat Elizejske palače, rezidenco francoskega predsednika Francoisa Hollanda.
Oglej si celoten članek

Attilio Maggiulli se je v vrata zaletel iz protesta, saj je francoska vlada napovedala reze v proračunu za kulturo, poroča britanski BBC.

Maggiullija, sicer vodjo manjšega gledališča v pariški četrti Montparnasse, so po trčenju zaradi lažjih poškodb odpeljali v eno izmed pariških bolnišnic.

Režiserja so policisti pred Elizejsko palačo aretirali že v sredo. Takrat je bil opremljen z lutko Harlekina, odvrgel pa je tudi nekaj letakov, s katerimi je izražal nestrinjanje z napovedanimi rezi v subvencije njegovega gledališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.