Rešil nosečnico, ki je visela čez okno

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
"Sebastian" je za francoski časnik povedal, kako je rešil nosečo žensko, ki je visela čez okno. Kam je nato odšla, ne ve.
Oglej si celoten članek

Moški, ki je pomagal nosečnici na posnetku, kjer je vidno, kako med napadom v koncertni dvorani Bataclan v Parizu visi z okna, je za francoski časnik La Province povedal, kaj se je v tistem trenutku dogajalo.

Identificiran le kot "Sebastian" je za časnik dejal, da je žensko povlekel z okna, medtem ko se je eden od strelcev gibal znotraj stavbe. 

Žensko, katere ime ni znano, a je napad preživela, je posnela telefonska kamera, na posnetku pa je slišati njeno kričanje: "Pomagajte, pomagajte, noseča sem. Ujemite me, če padem."

Zapustil svoje skrivališče in jo rešil

Glede na pisanje La Provance, jo je Sebastian videl, ko se je skrival pred streli v notranjosti stavbe.

Povedal je: "Prosila je ljudi spodaj, naj jo ujamejo, če bo skočila. A tam je bil kaos. Mi smo bili 15 metrov nad tlemi."

"Noseča ženska, ki je bila izčrpana, me je prosila, naj ji pomagam nazaj noter. To sem storil," je dodal in pojasnil, da ne ve, kam je ženska nato šla, sam se je vrnil na mesto, kjer se je skrival do tedaj, a ni bilo najboljše. "Pet minut pozneje sem zaslišal kričanje: Pridi dol ... Uleži se na tla!"

Upošteval je ukaz, se ulegel na tla, kjer ležalo še več drugih, medtem ko je strelec streljal z balkona. Nato se je napadalec pogajal s policijo in jim med drugim dejal, da bodo trpeli kot ljudje v Siriji. 

Želi ostati anonimna

Povedal je še, da je žensko po napadu srečal, daj so njeni bližnji poslali sporočilo po Twitterju, v katerem so ga prosili naj se javi, da bi se mu lahko zahvalili. 

Ženska želi ostati anonimna, saj še vedno okreva po travmatičnem dogodku. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.