Pri Pagu reševali posadko jadrnice, tudi Slovenko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zlomil se jim je jambor in poškodoval motor.
Oglej si celoten članek

Pri hrvaškem otoku Pag so v soboto rešili tri člane posadke jadrnice, ki je bila poškodovana v neurju v paškem arhipelagu, so včeraj sporočili s hrvaškega ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo. Med člani posadke sta bila dva Hrvata in Slovenka. 

Luška kapetanija v Zadru je klic tričlanske posadke na pomoč prejela v soboto ob 14.34, potem ko se je jadrnici med neurjem poškodoval motor in zlomil jambor.

Uslužbenci kapetanije so skupaj z reševalci tako začeli akcijo iskanja in reševanja posadke, s katero so po telefonu ves čas vzdrževali stik, da bi preprečili paniko in zagotovili pravilno ravnanje na poškodovani jadrnici, so še sporočili z ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo.

Jadrnico s posadko so našli ob 16.10 jugozahodno od Proboja na Pagu. Odvlekli so jo do obale in posadko ob 17.20 izkrcali v pristanišču v Povljani na Pagu.

Svet Mladi slovenski gozdar "ugasnil" hrvaško vas, zdaj obsojen

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.