Rad ima YU in sovraži Zahod

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Kako je Pink TV prišel do svetovne ekskluzive: Gadafi ima rad Jugoslavijo in prezira Zahod.
Oglej si celoten članek

Srbska televizijska hiše Pink TV je včeraj dobila verjetno ta trenutek eno največjih mogočih svetovnih ekskluziv, intervju z libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem, ki so ga povzemale vse večje svetovne agencije.

"Že v soboto bi se moral dobiti z Gadafijem, a so prišle vmes sankcije Varnostnega sveta ZN in so intervju zaradi sestankov v njegovem uradu odpovedali," je za hrvaški spletni portal Index.hr povedal Miodrag Popović, ki je prepričan, da pri Gadafiju bolje "kotirajo" države nekdanje Jugoslavije. 

"Uspeli smo ga dobiti z dobrim delom in zaradi Gibanja neuvrščenih," je dejal. Arabske televizije na čelu z Al Džaziro in Al Arabio so po njegovih besedah centri za plasiranje dezinformacij o stanju v Libiji. "Naša reporterska ekipa je obšla vso prestolnico, normalno smo se gibali, brez policijske grožnje. Naselja, za katera arabske mreže trdijo, da so bombardirana, so v celoti ohranjena, in po mestu ni nikjer konflikotv," je dejal Popović.

Na komentar novinarja Indexa, da zveni kot libijski veleposlanik in ne reporter, je Popović odgovoril: "Ali veste, da ima Libija večji BDP kot Hrvaška, Srbija in vse države regije skupaj? Ali veste, da Gadafi svoje študente v inozemstvu štipendira z 2000 do 2500 dolarji na mesec? Ali veste, da v libijskih bankah ni obresti in da država mladim parom podarja stanovanja?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.