Racije po vsej Nemčiji, prepovedali islamski center

Foto: Profimedia V Nemčiji prepovedali z Iranom povezan Islamski center Hamburg Foto: Profimedia V Nemčiji prepovedali z Iranom povezan Islamski center Hamburg Foto: Profimedia V Nemčiji prepovedali z Iranom povezan Islamski center Hamburg
Izvedli številne racije v prostorih centra in drugih stavbah v več zveznih deželah.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji so prepovedali Islamski center Hamburg (IZH) in z njim povezane organizacije zaradi skrajnih stališč in povezav z Iranom. IZH velja za pomemben propagandni center iranskega režima v Evropi. Davi so izvedli številne racije v prostorih centra in drugih stavbah v več zveznih deželah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Profimedia V Nemčiji prepovedali z Iranom povezan Islamski center Hamburg Več deset policistov je zgodaj zjutraj ogradilo med turisti priljubljeno modro mošejo v Hamburgu in začelo preiskovati šiitsko svetišče. Policisti so izvedli tudi racijo v šiitski organizaciji v Berlinu. Racije skupno potekajo v več kot 50 objektih v osmih deželah, med drugim še v Spodnji Saški in na Bavarskem.

Urad za zaščito ustave (BfV) je združenje, ki vodi mošejo, označil za ekstremistično in pod nadzorom Irana.

Glede na dosedanje ugotovitve notranjega ministrstva center širi islamistično-totalitarne ideje, antisemitizem in sovražnost do Izraela ter podpira libanonsko gibanje Hezbolah, ki je povezano z iranskim režimom in je v Nemčiji prepovedano, poroča portal nemškega tednika Der Spiegel.

IZH velja za pomemben propagandni center iranskega režima v Evropi in je že dlje časa pod drobnogledom oblasti. Že leta se vrstijo tudi pozivi k zaprtju združenja. Tudi nemški parlament je pred dvema letoma pozval vlado, naj preveri, ali je možno zaprtje centra zaradi povezav z Iranom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 17:19 24. Julij 2024.

    Vsaj Nemci počasi prihajajo k sebi… maši levaki ne bodo nikoli!

  • 15:16 24. Julij 2024.

    Sukićeva že potuje v Hamburg in se bo na enega priklenila. Mogoče pa skupaj poletita v nebo? Bo Novak hvalnico …

  • 15:14 24. Julij 2024.

    Cela Evropa bi morala začeti izvajati čistke. Vse sumljivo ven iz EU! Ljudje nimajo vseh informacij kaj vse islamski teroristi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.