Putin želi Zelenskega zvabiti v Belorusijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusija je danes sporočila, da se je pripravljena pogajati z Ukrajino, kot kraj za pogovore pa predlaga Gomel v Belorusiji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je odgovoril, da so pripravljeni na pogovore, a ne v Belorusiji, od koder ruske sile napadajo Ukrajino.
Oglej si celoten članek

"Delegacija, v kateri so predstavniki ministrstev za zunanje zadeve in obrambo ter drugih služb, zlasti predsedniške administracije, je prispela v Belorusijo za pogajanja z Ukrajinci," je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil tiskovni predstavnik Kremlja.

Ukrajinski predsednik Zelenski je predlog o pogajanjih v Belorusiji zavrnil, se je pa pripravljen pogajati kjerkoli drugje. Kot je dejal, so pripravljeni na vse kraje, od koder na Ukrajino ne letijo ruske rakete. "Varšava, Bratislava, Budimpešta, Istanbul, Baku. Vsa ta mesta smo predlagali. In ustrezalo nam bi tudi katero koli drugo mesto," je dejal v videoposnetku.

Zelenski je še dejal, da je bila minula noč zelo težka, tarča ruskega obstreljevanja pa je bila civilna infrastruktura. Kot je dejal, ruske sile napadajo stanovanjska območja, kjer ni nobene vojaške infrastrukture.

Ukrajinski predsednik je sicer k boju proti Rusom povabil tudi tujce.

dezurni@styria-media.si

ukrajina Obstreljevanje rafinerije. Velik požar, v zrak se dviga gost črn dim Beg za življenje Čeferin z izjemno akcijo uspel rešiti ujete nogometaše napad Hekerska skupina Anonymous sesula ruske spletne strani in televizijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 63

  • 12:08 27. Februar 2022.

    Putin predlaga Minsk zaradi minsk 2 in ugrabitve zelenskega. Zelenski predlaga Poljsko, ki je naravni sovraznik Rusov in Putin popiz...... …

  • 11:29 27. Februar 2022.

    Vsi ki pište, da so za vse krivi Američani. Koliko novih vojn je sprožil Trump v svoji karieri?

  • 10:38 27. Februar 2022.

    Vsi, ki tukaj navijate za Ruse bi bili v primeru napada na Slovenijo na strani napadalca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.