Putin se je opravičil Obami

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski predsednik Vladimir Putin je ameriškega kolega Baracka Obamo obvestil, da se ne bo udeležil vrhunskega srečanja voditeljev držav skupine G8, ki bo 18. in 19. maja v Camp Davidu. Zatopal ga bo premier Dmitrij Medvedjev.
Oglej si celoten članek

Predsednik ZDA Barack Obama se bo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom srečal šele ob robu vrha držav G20, ki bo mesec kasneje, 18. in 19. junija, v mehiškem Los Cabosu, kar so danes potrdili tudi v Kremlju.

Bela hiša je sporočila, da se je ruski predsednik opravičil, češ da ima obveznosti pri sestavljanju svojega kabineta, zato ne bo mogel priti v ZDA.

O svoji odločitvi je Putin ameriškega kolega obvestil po telefonu in mu pojasnil, da rusko sestavljanje vlade do tedaj, kot vse kaže, še ne bo končano. "Ameriška stran je to informacijo sprejela z razumevanjem," so danes še pojasnili v Kremlju.

Kot so še sporočili iz Bele hiše, sta Obama in Putin potrdila skupno zanimanje za trajen dialog na visoki ravni, ki je že doslej zaznamoval ponoven zagon odnosov med državama z rezultati, kot je bistven napredek glede jedrske varnosti, preprečevanja širjenja orožja, Afganistana in trgovine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.