Putin goljufal

Foto: EPA Putin z amforo Foto: EPA Putin z amforo Foto: EPA Putin z amforo Foto: EPA Putin z amforo
Ne, ruski premier ni tako dober potapljač in arheolog, da bi iz globočin morja potegnil antične amfore. Kateri drugi Putinovi robinzonski podvigi so bili še zrežirani?
Oglej si celoten članek

Da je bila vse skupaj le predstava, namenjena fotografom in kameram, je priznal tiskovni predstavnik ruskega premierja Vladimirja Putina, Dmitrij Peskov.

Na začetku avgusta je namreč Putin pred vsem svetom z dna Črnega morja "potegnil" dve antični grški amfori. Ostanke, ki naj bi nastali v šestem stoletju pred našim štetjem, je "našel" le dva metra pod vodno gladino v bližini obale.

Priznali po posmehovanju

Putin ima že nekaj časa navado, da se pusti slikati v trenutkih, ki ga prikazujejo kot neustrašnega mača. Avgustovskim slikam so se v neodvisnih medijih in na blogih široko posmehovali.

"Poglejte, Putin res ni našel dveh amfor, ki naj bi ležali tam več tisoč let. Saj to je očitno. Arheologi so ju našli nekaj tednov pred tem in ju namestili, da bi ju našel. To je povsem normalno," je v televizijskem intervjuju priznal Peskov.

Na posnetku je videti Putina, kako iz povsem čiste vode potegne na plano ostanke amfor in ponosno reče: "Tukaj sta in našel sem ju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:29 6. Oktober 2011.

    črna vest@,kaj,ko bi se prijavil za pregled v Vojnik??

  • 22:27 6. Oktober 2011.

    Edino kar pa ne obvlada je pa ključavničarstvo in igranje klavirja!!Nategator,da mu ni para v svetu!

  • 20:24 6. Oktober 2011.

    Putin je car! Sporočilo njegovih promocijskih dejan je globlje, kot ga lahko fixofafarji in fujdevejevci sploh razumete. Njegovo sporočilo je, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.