Protiislamski plakati preplavili New York

Foto: Reuters antiislamska reklama Foto: Reuters antiislamska reklama Foto: Reuters antiislamska reklama
Po newyorških podzemnih železnicah visijo protiislamski plakati, ki jih je naročila proizraelska Ameriška iniciativa za zaščito svobode.
Oglej si celoten članek

"V vseh vojnah med civiliziranimi ljudmi in divjaki podprite civiliziranega človeka. Podprite Izrael/premagajte džhad,“ piše na plakatih, ki jih newyorške oblasti sprva niso želel razobesiti, ker naj bi kršili njihov pravilnik o prepovedi ponižujočega jezika. Julija pa je zvezni sodnik odločil, da morajo v imenu svobode govora napise razobesiti po desetih podzemnih železnicah. "Na teh oglasih ni nič sovražnega ali napačnega,“ se je na obtožbe oblasti, da so oglasi ponižujoči, odzvala Pamela Geller, ki je plakate oblikovala.

Kot poročajo, mnogi oglasov niso niti opazili. Tisti, ki pa so jih, so bili do njih kritični. "Kje je zaščita vere?“ se sprašuje Javerea Khan, 22-letni Američan pakistanskega rodu. "Beseda 'divjak' je zmotila muslimansko skupnost. Poster le s težavo gledam in ga tudi s težavo jemljem resno,“ je še dodal. Podobnega mnenja je tudi 29-letni Mel Moore. "Da so te besede natisnili na plakate, res ni v redu. Sem jih pa opazil in podpiram svobodo govora, tako da se moram z njimi sprijazniti.“ Tudi turisti so bili nad oglasi presenečeni. "Nekoga označiti za divjaka je kruto. Mislim pa, da bi muslimanski ekstremisti z veseljem ubili vsakogar, in to ne glede na njihovo versko ali rasno pripadnost. Jaz bi uporabil besedo barbar,“ je izjavil nek Avstralec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.