Proti Obami najverjetneje Romney

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney je na strankarskih volitvah republikanske stranke zmagal v petih državah, med drugim tudi v Ohiu, ki je pomemben za naskok na Belo hišo. Nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum je zmagal v treh državah.
Oglej si celoten članek

Sinoči je na strankarskih volitvah republikanske stranke nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney zanesljivo zmagal v domači državi, prav tako tudi v Vermontu, Virginiji in Ohiu. Slednji je pomemben, ker doslej še noben republikanec ni osvojil Bele hiše brez Ohia in tudi letos naj bi bilo tako.

Na drugi strani pa je s tremi zmagami na strankarskih volitvah republikanske stranke v Oklahomi in Tennesseeju ter zborovanjih v Severni Dakoti nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum še pred koncem obračunov v desetih zveznih državah dokazal, da republikanci še ne bodo tako hitro izbrali nasprotnika demokratu Baracku Obami.

Nekdanji predsednik predstavniškega doma zveznega kongresa Newt Gingrich pa je pričakovano zmagal v domači Georgii.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.