Protesti zaradi filma tudi v Avstraliji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Val protestov zaradi ameriškega protiislamističnega filma so se danes razširili tudi na Avstralijo.
Oglej si celoten članek

V Sydneyju se je več sto protestnikov spopadlo s policijo. Hkrati so protestniki s steklenicami in čevlji obmetavali ameriški konzulat v mestu.

Protesti, ki so bili usmerjeni proti ZDA, so se v petek razširili po vsem islamskem svetu in so odziv na do muslimanov žaljiv ameriški film. Najmanj šest smrtnih žrtev so protesti zahtevali v Egiptu, Tuniziji, Libanonu in Sudanu.

Avtor filma na zaslišanju


Domnevnega avtorja filma „Nedolžnost muslimanov“  Nakoulo Basseleyja Nakoula so  danes zaslišali v Kaliforniji, a so ga kmalu izpustili.

Po uradnih navedbah so ga zaslišali, da bi preverili, če je kršil načela pogojnega izpusta. Nakoula je trenutno pogojno na prostosti zaradi finančnih poneverb, zaradi katerih je moral plačati 790.000 dolarjev odškodnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.