Prosilci za azil. Poglejte, kaj so storili Nemci

Foto: Blaž Dajčar
Foto: Blaž Dajčar
Spodnji dom nemškega parlamenta je danes sprejel sveženj varnostnih zakonov, ki jih je koalicija predlagala kot odgovor na avgustovski napad z nožem v Solingenu.
Oglej si celoten članek

Sveženj med drugim odvzema ugodnosti prosilcem za azil, ki so bili registrirani v drugih državah EU in so predvideni za deportacijo. Vključuje tudi prepoved nožev na javnih prireditvah.

V skladu s svežnjem zakonov se prosilcem za azil lahko odvzema ugodnosti, če so že bili registrirani v drugih državah EU in so predvideni za deportacijo. Tisti, ki so se začasno vrnili v svoje matične države, pa bi lahko izgubili pravico do zaščite v Nemčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sveženj vključuje tudi splošno prepoved nožev na javnih prireditvah in širi pooblastila policije pri preiskavah terorističnih dejanj.

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je v odzivu na sprejetje svežnja pozdravila omejitev nošenja nožev. Del svežnja mora sicer odobriti še zgornji dom parlamenta, bundesrat, ki bo prav tako glasoval danes, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pobudo za sveženj je podala vladajoča koalicija kot odgovor na avgustovski napad z nožem na festivalu v mestu Solingen, v katerem je sirski državljan do smrti zabodel tri ljudi, več pa jih ranil. Napadalca bi že lani morali izgnati v Bolgarijo, saj so njegovo prošnjo za azil v Nemčiji zavrnili, a do tega ni prišlo.

Sprememba Nemčija z odločitvijo razburila sosednje države Slovenija Toliko migrantov je že letos nedovoljeno prestopilo mejo Grozljiva pričevanja "Vrgli so me v vodo, želeli so, da umrem"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:21 18. Oktober 2024.

    Spet rabijo Končno rešitev! Kaj bodo tokrat izumili namesto Zyklona?

  • 17:59 18. Oktober 2024.

    Kaj pa "alle wilkommen" in podobne jajce? Verjetno majo zdaj tolko zdravnikov kirurgov da vsi nimajo prostora po bolnicah ok …

  • 16:31 18. Oktober 2024.

    Bomo spet zalaufali auswitz

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.