Propad evra blizu kot še nikoli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Velika Britanija je že pripravljena na propad evra. Veleposlaniki imajo navodila, kako zaščititi državljane.
Oglej si celoten članek

Popoln zlom skupne evrske valute je po zagotovilih neimenovanega vršilca poslov na zunanjem ministrstvu le še vprašanje časa. Če smo še do pred kratkim mislili, da je to nemogoče, je danes situacija popolnoma drugačna. Propadu evra se ne bomo izognili, piše Telegraph

Britanska veleposlaništva so namreč prejela obvestila, naj se pripravijo na propad evra in razpad evro območja. O zlomu evra so bili obveščeni tudi britanski ministri.

Britansko finančno ministrstvo je že na začetku meseca potrdilo, da je pripravljeno na propad evra. „Radi bi, da bi do tega prišlo čim kasneje, saj bomo tako imeli več časa, da se nanj pripravimo,“ je dejal minister za Telegraph.

Navodila že imajo

Ministrstvo za zunanje zadeve je veleposlaništvom že dalo navodila kako naj se pripravijo na najbolj črn scenarij, ki vključuje proteste, nerede in socialne nemire v vseh mestih po Evropski uniji.

Britanci namreč menijo, da bi finančni zlom pripeljal do protestov v državah evro območja, kot smo jim bili priča v Grčiji. Britanskim bankam naj bi bilo naročeno, naj se zavarujejo in pripravijo na kaos na finančnih trgih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:39 7. December 2011.

    koga briga elita je svoje bogastvo dobro vlozila v nepremicnine tuje valute firme zlato umetnine in druge dragocenosti. narod ki …

  • 08:10 28. November 2011.

    Angleži imajo prav, na žalost. Pa ne verjamem, da je to v njihovem interesu, saj bodo s tem tudi sami …

  • 18:14 27. November 2011.

    Ok, € pade! Ma kaj bo z našimi krediti? Zrasli bodo v nedogled, odplačevanje bo nemogoče, in kaj potem??? Po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.