Promet bo zastal

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Piloti največjega nemškega letalskega prevoznika Lufthansa bodo danes stavkali.
Oglej si celoten članek

Stavka bo potekala na največjem nemškem letališču Frankfurt, ki je Lufthansina domača baza, in sicer med 17. in 23. uro. Sindikalna akcija bo prizadela polete na kratke in srednje proge.

Kot so v četrtek popoldne sporočili iz sindikata pilotov Cockpit, Lufthansini piloti iz Frankfurta v šestih urah stavke ne bodo vzletali proti nemškim in evropskim destinacijam.

Izjava ni omenjala poletov na dolge proge, kar nakazuje, da ti leti ne bodo prizadeti.

Razlog za stavko je že dalj časa trajajoči konflikt pilotov in vodstva Lufthanse glede pogojev upokojevanja. Družba namreč želi pilotom odvzeti možnost zgodnje upokojitve ter uvesti sistem prispevkov k financiranju pokojnin.

Pretekli petek so šest ur stavkali v nemškem nizkocenovnem prevozniku in Lufthansini hčerinski družbi Germanwings. Odpovedanih je bilo 116 od 164 napovedanih letov, prizadetih pa je bilo okoli 15.000 potnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.