Prodi: Vojaki ostajajo v Afganistanu

Foto: Žurnal24 Prodi meni, da je treba razmisliti o dolgoročni strategiji za državo.
Italijanski premier Romano Prodi je povedal, da po smrti italijanskega vojaka v Afganistanu ostali vojaki ostajajo v tej nemirni državi.
Oglej si celoten članek

Italijanski premier Romano Prodi je zagotovil, da Italija po smrti italijanskega vojaka v Afganistanu ne bo umaknila svojih sil iz te države. Obenem je opozoril, da bodo morali vsi vpleteni razmisliti o dolgoročni politični strategiji navzočnosti v Afganistanu.

Prodi je poudaril: " Ostajamo, vendar morajo vse države, ki ostajajo, razmisliti o dolgoročni strategiji za državo". Dodal je, da to ni problem, ki bi se začel včeraj, ampak problem, s katerim se ukvarjajo že nekaj časa: " Ne glede na to o naši solidarnosti z misijo ne bomo razpravljali".

V soboto je bil namreč v tej nemirni državi ubit italijanski vojak Daniele Paladini, še trije italijanski vojaki pa so bili ranjeni. Vojak je bil ubit v napadu samomorilskega napadalca, ki si je za tarčo vzel vojake, ki so gradili most. Poleg tega je v napadu umrlo še šest Afganistancev.

Radikalna levica v Prodijevi koaliciji je po smrti vojaka že pozvala k umiku 2000-članskega italijanskega kontingenta iz Afganistana. Trije ranjeni vojaki so se vrnili v Italiji davi, posmrtni ostanki ubitega pa naj bi prispeli najkasneje v ponedeljek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.