Pristal na zadnjem delu trupa in levem krilu

Foto: EPA nesreča, Italija, letalo Foto: EPA nesreča, Italija, letalo Foto: EPA nesreča, Italija, letalo
V Rimu je moralo danes zasilno pristati potniško letalo, ki je imelo težave s podvozjem. Pri tem so bili trije ljudje poškodovani.
Oglej si celoten članek

Airbus A320 madžarske letalske družbe Wizz Air s 172 ljudmi na krovu je bil na poti iz romunske Bukarešte na letališče Ciampino v Rimu.

Zaradi tehničnih težav je bilo letalo preusmerjeno na glavno mestno letališče Fiumicino, ki ima daljše pristajalne steze. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa se je letalo na stezi ustavilo na zadnjem delu trupa in na levem krilu, sprednja kolesa pa se sploh niso dotikala tal. Letalo so takoj obkrožila gasilska vozila, ki so ga poškropila z zaščitnimi sredstvi proti ognju.

Potnike so evakuirali, trije pa so se pri tem poškodovali.

Na tem letališču se je podoben incident zgodil pred štirimi meseci, ko je tam zasilno pristalo letalo Alitalia ATR-72, ki je imelo podobne težave. Pri tem je bilo poškodovanih 16 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.