Priročnik, kako obvladati zlikovca

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Sto let nazaj se policistom ni bilo treba bati, da jih bo kdo tožil zaradi uporabe prevelikega nasilja nad zlikovci. Takrat je nastal prav poseben priročnik.
Oglej si celoten članek

Londonski policisti so pred dobrimi 100 leti dobili priročnik za samoobrambo, v katerem je bilo nazorno opisano in slikovno prikazano, kako naj se lotevajo nepridipravov. Treba je vedeti, da takrat še ni bilo lisic, solzivca, zaščitnega jopiča ali taserjev, zato so se morali policisti zanašati predvsem na svojo moč in borilne veščine, poroča Daily Mail.

Ker se po pravicah aretirancev v tistih časih niso kaj prida spraševali, priročnik inšpektorja Georgea Wheeldona svetuje, kako "učinkovito" pomagati zlikovcu, da se umiri. Navodila so bila spisana 1907 in so veljala za pravo državno skrivnost, saj jih policisti niso smeli kazati nikomur. Tudi ko priročnik ni bil več aktualen, je dolga leta ležal skrit v policijskih arhivih, pred kratkim pa je postal širše poznan, saj so ga razstavili v prostorih londonske policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.