Prijeli še 23 protestnikov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sodišče v Carigradu jih je obtožilo, da so spodbujali nasilne izpade.
Oglej si celoten članek

Turške oblasti so danes zaradi sodelovanja v nedavnih protivladnih protestih aretirale še 23 ljudi in jih obtožile, da so delovali v imenu skrajno levičarske teroristične skupine.

 

 

Sodišče v Carigradu je triindvajseterico obtožilo, da so v imenu komunistične marksistično-leninistične stranke MLKP sodelovali v protestih in spodbujali nasilne izpade. Še tri osebe so oblasti priprle, a jih potem izpustile, ostajajo pa pod nadzorom sodišča.

Turški notranji minister Muammer Güler je dejal, da so operacijo proti stranki MLKP načrtovali približno leto dni, osumljenci pa so bili aktivni tudi med množičnimi protesti, ki so pretekle tedne pretresali Carigrad.

To so bili najbolj nasilni protesti po letu 2002, ko je oblast prevzela islamistična vlada premiera Recepa Tayyipa Erdogana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.