Preživeli se prepirajo zaradi denarja

Foto: EPA
Foto: EPA
Dva meseca po krvavem napadu na uredništvo tednika Charlie Hebdo se preživeli prepirajo zaradi denarja.
Oglej si celoten članek

Enajst članov uredništva je zahtevalo, da vsi člani postanejo enakovredni delničarji revije, s čimer se trenutno vodstvo ne strinja, poroča Business Insider. 

40 odstotkov imajo trenutno v lasti starši umorjenega direktorja Charba, 40 karikaturist Riss, ki je bil v napadih 7. januarja ranjen in je še v bolnišnici, 20 odstotkov pa Eric Portheault.

Do napadov se je Charlie Hebdo s 30 tisoč prodanimi izvodu boril za obstanek, prvo številko po napadih pa so prodali v sedem milijonih izvodov in dobili ogromno naročnikov, prejeli pa so tudi ogromno donacij, saj so postali simbol svobode govora. 

"Ves ta denar dela več škode kot koristi,“ je dejal odvetnik vodstva revije, ki ni želel biti imenovan. "To te spomni na pogrebe, na katerih se sorodniki prepirajo, kdo bo dobil babičin nakit," je še dodal. 

Laurent Leger, ki je napisal pismo vodstvu, je dejal le, da gre za interne razprave.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.