Pretresljivi posnetki opustošenja na Japonskem

Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem Foto: Epa Tajfun Jebi na Japonskem
Japonsko je opustošil najhujši tajfun v četrt stoletja.
Oglej si celoten članek

Najmočnejši tajfun na Japonskem v četrt stoletja je zahteval najmanj 10 smrtnih žrtev, več kot 340 ljudi je poškodovanih.

Na mednarodnem letališču Kansai je čez noč obtičalo okoli 3000 ljudi, ker se je v most, ki letališče na umetnem otoku povezuje s kopnim, zaletel tanker. Člani posadke niso bili poškodovani.

Ljudje, ki so obtičali na letališču, so zjutraj dočakali odrešitev, nekatere so s trajektom odpeljali na letališče v Kobeju, ki je prav tako na umetnem otoku, druge pa z avtobusi na kopno.

Ladjo, ki je bila zasidrana v Osaškem zalivu, je odneslo proti mostu, ko je na tem območju divjal tajfun Jebi.

Letališče Kansai ostaja zaprto, danes je odpovedanih 162 poletov. Ena od letaliških stez in kletna etaža terminala sta poplavljeni.

Brez elektrike je 1,3 milijona gospodinjstev, od tega 1,1 milijona v regiji Kansai.

21. tajfun v tej sezoni se je zjutraj po krajevnem času približal Rusiji in oslabel v ciklon.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.