Preprečili poroko s 13-letnico

V Srbiji odmeva zgodba 34-letnega moškega, ki je načrtoval poroko s 13-letno deklico. Grozi mu zapor.
Oglej si celoten članek

Kot piše srbski Telegraf, naj bi deklica na poroko pristala prostovoljno; prejšnji mesec je ušla od doma in se preselila k svojemu bodočemu ženinu na območju Arilje v Srbiji.

Primer zlorabe mladoletne osebe je na policijo prijavil 34-letnikov oče, ki se mu sinovo početje ni zdelo sprejemljivo. Par so nato skupaj s policisti obiskali uslužbenci pristojnega centra za socialno delo, ki so deklico odpeljali s seboj. V bodoče bo pod strogim nadzorom, pišejo srbski mediji in dodajajo, da dodatno težavo v življenju deklice predstavlja njena primarna družina, v kateri “odnosi niso najbolj urejeni”.

Zoper nesojenega ženina bo policija spisala kazensko ovadbo, grozi mu celo zaporna kazen. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mislm če je nekdo zlorabljen ta simbolična "poroka" ne naredi nobene razlike ker bo ravno tako zlorabljen

  • imaš poroko pa imaš "poroko. Jz sm mislu da se govori o prvi ker druga nima nobenih učinkov razen simboličnih.

  • 15:26 4. Februar 2015.

    V Srbiji je vse možno. Razen tega: kje pa piše, da sta se nameravala poročiti pred matičarjem? Kako pa se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.