Preplah zaradi stekline

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Franciji je zaradi stekline poginila mačka. Preventivno zdravijo pet oseb.
Oglej si celoten članek

Leta 2001 so v Franciji razglasili, da steklina pri njih ni več prisotna, zato so zaradi tega primera še posebno previdni. Leta 2008 je uvožen pes s steklino okužil več drugih psov, zaradi česar so za dve leti umaknili status, da so v državi povsem odpravili steklino.

Poginila je namreč mlada mačka, ki so jo našli v bližini Pariza – le tri dni po tem, ko so jo posvojili novi lastniki. "Zelo pomembno je najti vse ljudi, še posebno lastnika, in živali, ki so bile v stiku z mačko, prav tako njeno mamo in ostale muce iz legla," je v izjavi zapisala francosko kmetijsko ministrstvo, piše BBC.

Pet oseb so že cepili, odprli pa so tudi posebno linijo za vse, ki jih skrbi bolezen.

Zadnji primer 1950

Steklina je prisotna v slini, na človeka se običajno prenese z ugrizom okužene živali. Letno zaradi stekline umre več kot 55.000 ljudi, večina v Aziji in Afriki. V Sloveniji je bil zadnji primer stekline pri ljudeh ugotovljen leta 1950.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.