Vir okužb naj bi bili hamburgerji Quarter Pounder, val zastrupitev pa se je začel v septembru. Skupaj so v desetih zveznih državah na zahodu ZDA zabeležili 49 primerov, lahko pa bi jih bilo še več.
Vsem, ki so v zadnjem času jedli omenjene hamburgerje in so nato utrpeli simptome, kot so vročina, driska in bruhanje, CDC svetuje preventiven obisk pri zdravniku.
Preiskovalci še niso natančno določili sestavine, ki je povzročila izbruh okužb, osredotočajo pa se na rezano surovo čebulo in goveje pleskavice.
Vrednost delnic McDonaldsa je kmalu po objavi novice o zastrupitvah padla za več kot šest odstotkov.
dezurni@styria-media.si
Dvakrat sem nekaj poizkusil iz McDonaldsa , Prvič sem poizkusil pomfri , po dveh grižljajih sem ga vrgel v smeti …
Za mene ni panike,tam niti stopim ne več noter,slabše hrane še nisem jedel ,kot je tam .
Zdaj imamo znanstveni dokaz, da McDonald's prodaja drek, hehehe!