Premierja pregnala granata

Foto: Žurnal24 Donald Tusk je vodenje vlade prevzel prejšnji teden.
Novi poljski premier Donald Tusk in uslužbenci njegovega kabineta so morali zaradi granate zapustiti pisarne.
Oglej si celoten članek

Novega poljskega premiera Donalda Tuska in kakih 150 uslužbencev njegovega kabineta so morali v torek evakuirati, potem ko so delavci v njihovih pisarnah odkrili granato iz druge svetovne vojne. Granata je bila zazidana v stropu najvišjega nadstropja zgradbe, v kateri ima svoje prostore predsednik poljske vlade.

Granato so v torek okoli 19. ure zvečer odkrili delavci, ki prenavljajo prostore, v katerih delajo Tusk in njegovi sodelavci. Vse, ki so bili takrat v pisarnah, so nemudoma evakuirali in na pomoč poklicali vojaške inženirje, ki so nevaren topovski izstrelek odstranili.

Med evakuiranci je bil tudi sam Tusk, ki je vodenje vlade sicer prevzel minuli petek, potem ko je njegova Državljanska platforma na predčasnih parlamentarnih volitvah 21. oktobra premagala stranko Zakon in pravičnost prejšnjega premierja Jaroslawa Kaczynskega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.