Prekinitev premirja že po nekaj urah

Foto: EPA Sirija Foto: EPA Sirija Foto: EPA Sirija
Prvi dan premirja je bilo v Siriji ubitih 62 ljudi. Bomba je eksplodirala tudi v bližini otroškega igrišča.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da so sirske oblasti pristale na premirje vsaj v prazničnem času muslimanskega praznika kurban bajram, je bilo že prvi dan premirja ubitih 61 ljudi. Kot je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice, je bilo premirje kršeno v več delih države.

Med žrtvami tudi otroci

Samo v Damasku je v eksploziji bombe umrlo najmanj 5 ljudi, več kot 30 je ranjenih, med njimi tudi otroci. Avtomobil, v katerem je bila nameščena bomba, je bil parkiran v bližini otroškega igrišča. Po poročanju tujih medijev naj bi bila tarča stanovanja, v katerih prebivajo policisti z družinami.

Pravica do odgovora na napade

V Siriji naj bi od danes za štiri dni zavladala prekinitev ognja. Tako režimska vojska kot uporniška Svobodna sirska vojska sta namreč pristali, da med kurban bajramom položita orožje. A hkrati sta si obe pridržali pravico do odgovora na napade, poleg tega pa nekateri uporniki na prekinitev ognja niso pristali.

Prekinitev sovražnosti med kurban bajramom je predlagal posebni odposlanec Združenih narodov in Arabske lige Lakhdar Brahimi, režim in glavna uporniška oborožena skupina pa sta nanj pristala šele v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.