Prekinitev ognja podaljšali za dva dni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prekinitev ognja bo potekala pod enakimi pogoji kot prej.
Oglej si celoten članek

Prekinitev ognja med Izraelom in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas se bo podaljšala za dva dni, je danes sporočilo katarsko zunanje ministrstvo. Kmalu za tem je podaljšanje potrdilo tudi gibanje Hamas, ki je dodalo, da bo prekinitev ognja potekala pod enakimi pogoji kot prej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Katar sporoča, da je bil v okviru tekočega posredovanja dosežen dogovor o podaljšanju humanitarnega premirja na območju Gaze za dodatna dva dni," je na omrežju X zapisal tiskovni predstavnik katarskega zunanjega ministrstva.

Sporazum o prekinitvi ognja je v veljavo stopil v petek in naj bi prvotno trajal do torka zjutraj.

Od petka sta Izrael in Hamas izvedla tri izmenjave talcev, ki jih je zajelo gibanje in palestinskih zapornikov. Skupno je Hamas izpustil 58 talcev, Izrael pa 177 Palestincev, večinoma žensk in najstnikov. Izraelski uradniki menijo, da je v rokah skrajnežev v Gazi še vedno okoli 180 ljudi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.