Predsednik bo odstopil

Foto: Žurnal24 jemenski protestniki vztrajajo že tri mesece. (Foto: Reuters)
Jemen na poti k umiritvam razmer. Predsednik bo odstopil v nekaj tednih, v zameno bo dobil imuniteto.
Oglej si celoten članek

 

Jemenska vladajoča stranka je sprejela politični načrt, ki predvideva, da bo predsednik Ali Abdulah Saleh odstopil v nekaj tednih.

 Predlog je pripravil Zalivski svet za sodelovanje (GCC). Načrt predvideva, da bo Saleh mesec dni po podpisu dogovora predal oblast podpredsedniku. V zameno za sestop s čela države pa bodo on, njegova družina in vsi njegovi sodelavci dobili imuniteto.

 Iniciativo je načeloma podprla tudi opozicijska koalicija. Ne strinjajo pa se z oblikovanjem vlade narodne enotnosti, predstavnik opozicije Mohamed Kathan je za Al Džaziro dejal, da za oblikovanje take vlade ni dovolj zaupanja.

Konec revščini in korupciji
Prebivalci Jemna vztrajajo na ulicah že tretji mesec. Revolucijo je navdihnila vstaja v Egiptu in Tuniziji. Protestniki – večje število je bilo ubitih – zahtevajo predvsem konec revščine in korupcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.