Potrjeno: truplo pripada dekletu, ki ni želelo dogovorjene poroke

Foto: Profimedia Saman Abbas Foto: Profimedia Saman Abbas Foto: Profimedia Saman Abbas
Februarja se začenja sojenje petim družinskim članom mlade Saman.
Oglej si celoten članek

Truplo, ki so ga v italijanski Novellari našli 18. novembra, pripada Pakistanki Saman Abbas. Prepoznali so jo s pomočjo fotografij, videoposnetkov in zobovja. Dekle je umrlo v noči na 30. april leta 2021. Truplo pa so v plitvem grobu v zapuščeni stavbi blizu družinske hiše našli več kot leto in pol zatem. 

Kot so za javnost sporočili odvetniki, ima truplo zlomljeno kost v sprednjem delu vratu, kar podpira hipotezo, da je bilo dekle zadavljeno. Kljub temu čaka tožilstvo podatke, ali je zlom nastal pred ali po smrti punce. 

Foto: Epa Saman Abbas umor

Prek svojega twitter profila se je včeraj oglasila tudi italijanska premierka Giorgia Meloni: "Na žalost ni več dvomov, Saman Abbas je bila umorjen. Truplo, najdeno v Novellari, pripada 18-letni Pakistanki. Februarja se bo začelo sojenje njeni družini. Pravici za mlado žensko, ki je želela svobodno živeti, mora biti zadoščeno."

Foto: Epa Saman Abbas umor

Foto: Profimedia Saman Abbas Zakaj je umrla mlada Saman?

Po rekonstrukciji dogodkov s strani preiskovalcev, se je Saman Abbas uprla dogovorjeni poroki. V Italiji živeče dekle, pakistanskih korenin, bi se moralo po prepričanju njene družine poročiti z veliko starejšim moškim, ki je živel v Pakistanu. Saman je imela v Italiji fanta, ki ima prav tako pakistanske korenine. Prav njemu je povedala, da si dogovorjene poroke ne želi, zato je tudi zbežala od doma in dobila namestitev v zavetišču. Kmalu pa se je prostovoljno vrnila nazaj k družini, saj so jo prek SMS sporočil rotili, naj se vrne domov. Zatem je dekle izginilo, za njo so se izgubile vse sledi, njena starša sta kmalu zatem pobegnila v Pakistan. 

Spodnja fotografija prikazuje videoposnetek, kjer so kamere ujele strica in dva bratranca dekleta na noč umora. Na posnetku se zdi, da trije osumljenci hodijo z lopatami, palico in modro vrečko. Po hipotezi preiskovalcev so bili namenjeni izkopati grob za umorjeno dekle. 

Foto: Epa Saman Abbas umor

Dogovorjene poroke so še vedno običaj med številnimi konservativnimi Pakistanci, vsako leto je veliko žensk žrtev tako imenovanih "umorov iz časti", ki jih izvajajo možje ali sorodniki kot kazen za domnevno prešuštvo ali drugo nezakonito spolno vedenje.

Tragičen konec Smrt učiteljice: ubila jo je mladoletna hči Bizarno Z bivšim možem ubila 28-letnega novega partnerja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 03:20 6. Januar 2023.

    Naj jim da pravosodje vedeti, da naj svoje pakijevske navade pustijo doma, če rinejo v Evropo. Nihče jim ne brani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.