Posledica pomoči je bil izgon

Foto: Žurnal24 Sudanske oblasti zanikajo vse obtožbe o genocidu v pokrajini Darfur.
Sudanske oblasti so iz pokrajine Darfur izgnale vodjo misije Združenih narodov za človekoljubno pomoč Waela Ibrahima.
Oglej si celoten članek
Oblasti naj bi Kanadčanu očitale kršitev pravil. Neimenovana predstavnica ZN je medtem potrdila, da pomeni izgon Ibrahima kršitev sporazuma med ZN in sudanskimi oblastmi o človekoljubnem delu v sudanski pokrajini Darfur. Pred nekaj dnevi naj bi prišlo do nasprotovanj med predstavniki ZN in sudanskimi oblastmi v južni regiji Nyala. Do napetosti je prišlo, ko so predstavniki ZN sporočili, da je policija iz nekega taborišča na robu mesta nasilno odpeljala okoli 1000 beguncev. Kam je policija ljudi odpeljala, ni znano.

V štiri leta trajajočem nasilju v sudanski pokrajini Darfur je bilo po podatkih ZN ubitih 200.000 ljudi, okoli dva milijona pa jih je moralo zapustiti domove.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.