Porota: policisti so krivi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pet policistov, ki so ubili dve osebi in ranili štiri v splošni zmedi po orkanu Katrina, so spoznani za krive kršenja državljanskih pravic in oviranja preiskave. Kazen bo znana 14. decembra.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezna porota je za krive spoznala pet policistov, ki so ubili dve osebi in ranili štiri v splošni zmedi po orkanu Katrina 29. avgusta 2005. Takrat je skupina ljudi poskušala pobegniti iz mesta, ko jih je ustavila policijska patrulja ter začela nanje streljati. Štirje policisti so krivi kršenja državljanskih pravic in ne umorov, so odločili porotniki, upoštevajoč, da so bili tudi varuhi zakona prestrašeni po orkanu, ko so za teden dni odpovedale vse ravni oblasti. En policist je kriv oviranja preiskave, kazen pa jim bo izrečena 14. decembra.

Lani je bilo večinoma zaradi dejanj takoj po Katrini obtoženih 20 nekdanjih in sedanjih policistov policije v New Orleansu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.