Poročilo BP: "skoraj" nedolžni

Foto: Žurnal24 Tako je bil Mehiški zaliv videti več mesecev. (Foto: Reuters)
Britansko podjetje BP je v interni preiskavi ugotovilo, da za eno največjih ameriških ekoloških katastrof, ki se je zgodila v Mehiškem zalivu, stoji več krivcev in ne le podjetje BP.
Oglej si celoten članek

BP v poročilu ugotavlja, da so za potopitev njihove naftne ploščadi v Mehiškem zalivu aprila letos kriva "številna podjetja in delovne skupine". Katastrofa je bila posledica "zapletene prepletenosti mehanskih napak, človeškega faktorja, inženirskih načrtov, izvajanja nalog in posameznikov", ugotavljajo v poročilu, ki ga je pripravil BP-jev vodja varnosti Mark Bly. Na kratko, BP se je bolj ali manj opral krivde, ali kot se je izrazil novi šef podjetja Bob Dudley: "Gre za deljeno krivdo mnogih udeležencev."

Zaprtje odprtine
Odprtina na dnu zaliva, iz katere je od aprila bruhala nafta, je od 15. julija začasno zapečatena. Trajno naj bi jo zapečatili v nekaj tednih.

Verjetno bo objektivnejša vsebina poročila, ki ga pripravlja ameriški kongres. Končano naj bi bilo v manj kot enem mesecu. Preiskavo vodi tudi tožilstvo, vendar bodo ukrepali šele potem, poročajo svetovni mediji, ko bodo, če bodo, preiskovalci našli dokaze za kaznivo dejanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.