Popušča nasip, zato prebivalce evakuirajo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Oblasti v ameriški zvezni državi Louisiana so zaradi nevarnosti popuščanja nasipa po divjanju orkana Isaac ukazale evakuacijo prebivalstva ob narasli reki Tangipahoa, poroča ameriška tiskovna agencija AP.
Oglej si celoten članek

Oblasti se bojijo, da bo narasla reka poplavila območje ob meji z Misisipijem in da bi voda, ki bi predrla nasip, ogrozila ljudi, ki živijo nižje ob reki.

Isaac, ki je že v sredo oslabel iz orkana v tropsko nevihto, sicer še naprej slabi in se pomika proti notranjosti ZDA.

V ZDA je Isaac zahteval eno žrtev. V Louisiani je umrl 36-letni moški, ki je padel z visokega drevesa. Orkan Isaac je v sredo poplavil obalna območja Louisiane in Misisipija, južno od New Orleansa v redko poseljeni občini Plaquemines pa je nacionalna garda uspela rešiti več deset ljudi, ki niso upoštevali ukaza o evakuaciji in so obtičali v nevihti in poplavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.